OVER-LEVEN en ZIEK-ZIJN

Maandag 2 juli 2018

Word Vrijwilliger

Onlangs heeft in de weekbladen Via Peel en Maas en Hallo Peel en Maas een oproep gestaan voor nieuwe vrijwilligers voor de Stichting Leven rond de dood.

De vrijwilligers van de stichting hebben in 2017 weer veel tijd vrijgemaakt voor hulp te verlenen. Maar liefst 73 mensen die een beroep deden op de stichting zijn geholpen. In totaal zijn ruim

3500 uur door vrijwilligers besteed aan directe aanwezigheid bij mensen die dat nodig hadden. Enerzijds ging het nu aanwezigheid van vrijwilligers om te ‘waken’ en daarmee mantelzorgers te ontlasten door vrijwilligers van de VPTZ anderzijds om inzetten van mensen van LPZ die mensen ondersteunen met vragen die er toe doen rond leven en dood of bij rouwverwerking.

Ook in 2018, het jaar dat lopende is en voor de komende jaren, willen we voor iedereen die op onze stichting een beroep doet ER ZIJN en op de hulpvraag ingaan en belangrijker nog : we willen aanvragen zoals tot nu toe altijd gebeurt, kunnen invullen. Daarvoor is het belangrijk dat we steeds opnieuw mensen vinden die iets van hun tijd beschikbaar willen stellen om andere mensen te helpen juist in de fase en de periode dat het er echt toe doet zoals bijvoorbeeld als het leven ten einde loopt en afscheid voor de deur staat.

Mocht u de advertentie gezien hebben en gelezen en u twijfelt nog of het wel iets voor u is, denk er nog eens goed over na, want door de inzet van vrijwilligers, en wellicht kunt u één van die VPTZ- vrijwilligers zijn die ervoor zorgt dat we het waar kunnen maken dat mensen in de laatste levensfase en hun netwerk zoals onze folder aangeeft: er niet alleen voor staan WANT: wij zijn er voor U in Peel en Maas.

Neem ook gerust na 30 juni nog contact met ons op. ‘Word vrijwilliger’ kan elke dag!

Hub van den Bosch