OVER-LEVEN en ZIEK-ZIJN

Maandag 28 januari 2019

Een nieuw jaar 2

 

In de vorige column schreef ik het al: de stichting wil er ook in 2019 zijn voor mensen die een beroep doen op onze stichting. Ontlasting van de familie, van het netwerk rondom een mens wiens leven ten einde loopt en aandacht voor de palliatieve (terminale) medemens staat bij onze stichting en bij onze vrijwilligers op de eerste plaats. We bieden zo ruimte en de kans om voor hen die in de thuissituatie ook dat laatste stukje van het leven willen verblijven , mogelijk te maken. Veelal vinden mensen rust in hun eigen omgeving. Vinden ze het juist fijn om niet dan nog te moeten verhuizen naar een hospice of verpleeghuis. Maar ook als mensen in een verpleeghuis of hospice verblijven staan onze vrijwilligers klaar om ondersteuning en nabijheid te bieden aan netwerk en de medemens die palliatief en met name terminaal is. In de naam VPTZ zit het palliatief. Palliatief omvat het woord pallium wat van het latijn komt en ‘mantel’ betekent of ‘warme deken’.

Zo wil de stichting, eigenlijk, zo willen de vrijwilligers als een mantel als een warme deken zijn om de palliatieve medemens en haar of zijn naasten en netwerk.

Telkens weer horen we terug hoe weldadig dat is of kan zijn. Wellicht denkt u ‘dat zou ik ook wel willen doen’, Iets betekenen voor de medemens in die fase.

Kijk dan eens op onze website en reageer!

 

Hub van den Bosch