Nieuwe vertrouwenspersoon stelt zich voor

Maandag 4 september 2017

Met plezier neem ik de positie van vertrouwenspersoon over van Ilse Annegarn.
Graag stel ik mij aan u/jullie voor.
Mijn naam is Jacqueline Cremers en ik ben 52 jaar. Ik woon in Tegelen met mijn man en jongste zoon van 17 jaar. Na ongeveer 20 jaar als huisarts werkzaam te zijn geweest (oa. ruim 10 jaar in Tegelen) werk ik nu alweer 6 jaar met heel veel plezier als coach voor mensen werkzaam in de gezondheidszorg en geef les aan huisartsen in opleiding.
De palliatieve zorg heb ik altijd een heel warm hart toegedragen. (En ik ben heel gelukkig met de ontwikkelingen van de laatste decennia; er komen steeds meer mogelijkheden voor mensen om hun laatste levensfase zo comfortabel mogelijk en (dicht bij) thuis te verblijven. Dit kan alleen maar door de zorgvuldige en betrokken inspanningen van heel veel professionals èn vrijwilligers. Hiervoor heb ik heel veel respect) en wil hier graag mijn steentje aan bij dragen.

Wat doet een vertrouwenspersoon (VT)?
Het kan voorkomen dat je als vrijwilliger tegen situaties of problemen aanloopt waardoor je je werk niet goed en/of niet meer met plezier kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan fricties in de samenwerking, ongewenst of grensoverschrijdend gedrag door clienten of collega’s of een heel heftige, indringende ervaring die je maar niet los laat.
Je probeert dit allereerst intern op te lossen bijvoorbeeld door het te bespreken met een collega en/of de coördinator. Soms echter kan dit niet of nog niet.
Voor die gevallen is er de vertrouwenspersoon. Als vertrouwenspersoon ben ik onafhankelijk en onpartijdig. Alles wat je met mij als vertrouwenspersoon bespreekt is vertrouwelijk en blijft tussen ons. Als vertrouwenspersoon kan ik een luisterend oor bieden en met je samen nadenken over jouw volgende stap. Je bent van harte welkom.
Je kunt me bereiken via jgamcremers@kpnmail.nl of bellen op 06-20284694 (en eventueel de voicemail inspreken, dan bel ik je terug).